De kwaliteit en specificaties van onze WTW-filters is hoger dan originele filters en ook beter dan wat de meeste leveranciers van filters in Nederland leveren.

Wilt u filters vergelijken, let dan op of deze aan onderstaande norm voldoen

Onze filters voldoen aan de Deutsches Institut fur Normung E.V., DIN 53438 Klasse 1 en aan de Europese norm EN 779:2012 en zowel de materialen als de filters komen uit Europese gecertificeerde ISO norm 9001 en 14001 fabrieken.

Maar dat zegt niet alles, het gewicht van het filter is ook belangrijk omdat dit bepalend is voor de hoeveelheid stof/vuil wat opgevangen kan worden.

Voorbeeld;

Originele  WTW-filters voor de  AGPO-Optifor, FERROLI HR-Optifor 350 en STORK WHR 90/91 wegen slechts 13 gram en ons filter weegt 19 gram bijna 50% meer materiaal en meer materiaal kan meer vuil opvangen.

Onze WTW-filters zijn progressief opgebouwd en hebben een dikte van 8mm om meer stof te kunnen opnemen. Door deze constructie heeft ons G3 filter (als enige op de markt) een verse lucht kant, de zachte gladde kant en een vuile lucht kant voorzien van een polyamide net. (zie de foto onder). Het M5 filter heeft een zachte kant,de verse lucht kant en een gladde kant de vuile lucht kant.

Het gewicht van onze envelopmodel filters laat zich moeilijk vergelijken met de draadframe filters omdat er geen staal in verwerkt is. Maar deze filters hebben als voordeel dat het 2 lagen zijn die de vervuiling filtert. De filters zijn goedkoper door de lage verzendkosten en verder spaar je het milieu omdat niet steeds een metalen frame weggegooid wordt, je gebruikt n.l. het bestaande frame in onze envelop. 

Vaak zie je in huizen zwarte randen om ventilatie openingen, dit kan 2 oorzaken hebben.

1e Geen goede kwaliteit filters
2e Niet tijdig vervangen van de filters  

Welk filter kies ik;                                

G3 filter;
Dit filter wordt door de meeste fabrikanten aanbevolen en beschermd de WTW unit tegen vervuiling en dient 2x p/j vervangen te worden.
Het filter is goed bruikbaar in landelijke gebieden.

M5 filter;
Dit filtert 97,8% van het vuil uit de lucht tegen 85% van het G3 filter
Hierdoor komt er dus minder stof in de kanalen en in de woning en dient afhankelijk van de vervuiling 3 of 4x p/j vervangen te worden.
Dit filter kan gebruikt worden in het aanvoer kanaal, terwijl voor het afvoer kanaal "gewoon" G3 gebruikt kan worden.

Pollenfilter;
Wij adviseren dit alleen te gebruiken bij een medische indicatie.
Het filtert uitsluitend pollen die via het aanvoer kanaal binnen komen.
Door openstaande ramen en deuren kunnen de pollen alsnog gewoon binnen komen.

F7 filter;
Dit filtert fijnstof (en ook Pollen)
Woont u dicht bij snelwegen, spoor of luchthaven, dan kunt u met F7 filters uw woning tegen fijnstof beschermen.
Dit filter kan gebruikt worden in het aanvoer kanaal, terwijl voor het afvoer kanaal "gewoon" G4 gebruikt kan worden.

Foto's van ons G3 filter
Onze filters zijn progressief opgebouwd om meer stof te kunnen opnemen. Door deze constructie heeft ons filter (als enige op de markt) een verse lucht kant, de zachte kant en een vuile lucht kant voorzien van een polyamide net. 

dsc00636.jpg

© 2012 - 2024 wtw filters | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel