Het vervangen van WTW-filters is eenvoudig. Hiervoor dienen de volgende handelingen te worden verricht:

1. Trek de (perilex) stekker uit de wandcontactdoos en wacht tot de ventilator stil staat.
2. Neem de filterhouders een voor een uit het toestel om verwisselen te voorkomen
3. Vervang de WTW-filters.
4. Plaats de filterhouders terug in het toestel.
5. Stop de (perilex) stekker in de wandcontactdoos.

Ten aanzien van punt 3 en 4, nog het volgende.

========================================

Onze G3 filters hebben voor een beter rendement en een langere standtijd een in en uitlaatkant. De G3 filters hebben een polyamide netje aan een kant en dat is de lucht uitlaat kant en dus is de andere zachte kant de inlaat kant. Heb je een combinatie van G3 met bv. M5 dan heeft dat filter een zachte en een gladde kant en ook hier is de zachte kant de lucht inlaat kant. Dit filter dient aan de lucht inlaat van buiten te komen en de lucht inlaat kan zowel links als rechts van het toestel zitten, afhankelijk van de uitvoering L of R. Maar de lucht inlaat is gemakkelijk te herkennen aan de filters, omdat dit filter duidelijk vuiler is en er ook vliegjes ed. opzitten. Hier plaats je dus het M5 of het Pollenfilter. Onze G3 envelopmodel filters hebben geen in en uitlaatkant en kunnen dus zowel linksom als rechtsom gebruikt worden.Let op: Laat nooit uw WTW-unit zonder filters draaien, de warmtewisselaar raakt hierdoor verstopt! Reparatie brengt hoge kosten met zich mee!

HOE VAAK MOETEN DE WTW-FILTERS VERVANGEN WORDEN.

Elke fabrikant geeft  advies over de vervangingsfrequentie van de filters. Over het algemeen is dat 2 maal per jaar.
 

Agpo, Ferroli en J.E.StorkAIR.
Filters elk half jaar vervangen. De ventilatie-units geven dat ook aan op hun display.
Wanneer er klachten zijn m.b.t. allergieën o.d., dan adviseert J.E. StorkAir om de filters 1 maal per 2 maanden te vervangen.
Om de WTW-unit te resetten, dient bij de typen Agpo, Ferroli, Stork WHR 90 en Stork WHR 91 de stekker er uit gehaald te worden, en na de vervanging van de filters weer terug geplaatst te worden.
De nieuwere type WTW-units, de Stork WHR 930 en Stork WHR 950, moeten na het plaatsen van de steker in het stopcontact, ook nog handmatig worden gereset door het indrukken van de toets "OK" op het display van het toestel.

© 2012 - 2024 wtw filters | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel