Steeds meer woningen beschikken over een gebalanceerd ventilatie systeem met een WTW-unit. Dit systeem zorgt naast energie besparing ook voor het schoonhouden van de lucht in de woning. Voor het goed functioneren van de WTW-unit is het echter van groot belang dat de filters regelmatig worden vervangen. Dit om te voorkomen dat bacteriën zich in vervuilde WTW-filters ophopen. Meestal is 2x per jaar vervangen voldoende voor een gezond leefklimaat, woont u echter in de nabijheid van een industriegebied, autosnelweg, luchthaven of spoorlijn, dan kan het raadzaam zijn de filters meerdere malen per jaar te vervangen.

Regelmatig WTW-filters vervangen is belangrijk.

Voor het minimaliseren van de hoeveelheid stof en bacteriën in uw woning.
Voor het welzijn van bewoners is dit uiteraard belangrijk en voor astmapatiënten is regelmatig vervangen van de WTW-filters een must.

Het realiseren van een zo hoog mogelijk rendement.

Bij niet regelmatig vervangen van de WTW-filters gaan stofdeeltjes zich ophopen. De WTW-unit vervuild hierdoor inwendig en functioneert niet goed meer en zal door deze vervuiling schoongemaakt moeten worden. Wanneer de WTW-filters wel regelmatig worden vervangen dient de WTW-unit slecht 1 keer per 4 jaar te worden gereinigd. Het regelmatig vervangen van de WTW-filters levert lagere kosten voor onderhoud en een maximale energiebesparing op.

Geluidsvermindering.

Wanneer de WTW-filters dicht gaan zitten gaat het systeem op een hoger toerental draaien, dit veroorzaakt hinderlijk lawaai in de woning en een hoger energieverbruik.

Het schoonhouden van de luchtkanalen.

Het niet tijdig vervangen van de WTW-filters heeft ook tot gevolg dat de luchtkanalen eerder moeten worden gereinigd. Bij tijdige vervanging hoeft dit slecht eens in de 10 jaar.

De optimale luchtvochtigheid.

Te droge of te vochtige lucht is voor mens, dier en plant nadelig. Een goed functionerende WTW-unit houdt het binnenklimaat gezond en comfortabel.

Onze WTW-filters worden standaard in G3 materiaal volgens DIN NORM 53438 KLASSE 1 geleverd met een filterrendement van 80-85%.
Ook andere filterklasse en pollenfilters zijn op leverbaar.


Voor de goedkoopste WTW-filters van Nederland

© 2012 - 2024 wtw filters | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel