kanalen reinigen

Wetenswaardigheden omtrent kanalen reinigen.

Er zijn twee argumenten om de WTW-installatie periodiek te reinigen

1e om verstoppingen van de kanalen te voorkomen.
2e om bacteriën en schimmels te elimineren.

Het 1e argument is een betrekkelijk klein probleem hetgeen nauwelijks voorkomt, het 2e argument is van veel groter belang.

Het is niet voor niets dat er in Duitsland wetgeving bestaat die de verplichting regelt om de kanalen volgens VDI 6022 om de 2 jaar te reinigen. Overigens is deze norm ook in Nederland overgenomen. In Zwitserland is het zelfs verplicht om in WTW-units F7 fijnstoffilters te plaatsen aan de lucht inlaat kant en aan de lucht uitlaat kant kan volstaan worden met G4 filters.

Bij ons is het zo dat praktisch alle fabrikanten G3 filters voorschrijven en deze kwaliteit biedt voor de goede werking van de installatie ook voldoende bescherming, maar is onvoldoende voor een gezond leefklimaat.

Voor een gezond leefklimaat laan G3 filters te wensen over, temeer daar de reiniging volgens VDI 6022 niet plaats vindt in Nederland. Een goed alternatief kan het gebruik van M5 filters zijn die 97,8% filteren.

Heeft u klachten omtrent gezondheid die u eerder niet had, met name regelmatige verkoudheden, denk dan eens aan uw WTW-unit als een mogelijke veroorzaker hiervan.

Met een betere filterkwaliteit en de WTW-installatie reinigen is veel verbetering te bereiken, M5 kunnen we voor nagenoeg alle toestellen leveren en zelfs F7 is voor enkele toestellen beschikbaar, maar dit zal zeker verder uitgebreid worden.

Met onze nieuwe producten van BioOrg kan de installatie niet alleen prima gereinigd worden, maar bent u ook optimaal beschermd tegen bacteriën en schimmels.

Ook kunnen de filters behandeld worden met BioOrg positieve organismen en hiermee wordt het kwaad bij de wortel aangepakt.
Heeft u vragen of wenst u advies, bel of mail ons gerust even.
Naast filters verkopen geven we graag advies.

© 2012 - 2018 wtw filters | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel