Wat doen BioOrg positieve organismen?

Zuivere lucht en schoon water zijn onmisbaar voor ieders gezondheid en welzijn. Daarom ontwikkelde BioOrg een baanbrekende techniek om verstorende en ziekmakende vervuiling in gebouwen en in de procesindustrie op te ruimen.

BioOrg plaatst positieve organismen die uit zichzelf de zichtbare en onzichtbare vervuiling opruimen. Niet alleen op bereikbare plaatsen, maar ook in de overige 80% van een gebouw of een installatie voeren de organismen hun opruimactie uit. Deze ultramoderne behandeling zorgt voor een nieuw en gezond evenwicht, zonder het gebruik van agressieve chemische producten, en heeft een curatief en preventief effect. BioOrg geeft mensen de omgeving die ze nodig hebben: met zuivere lucht en schoon water. Zodat iedereen zich als een vis in het water kan voelen!

80% ONZICHTBARE VERVUILING, waaronder;

Fijnstof; ultrakleine stofdeeltjes die ontstaan uit natuurlijke of menselijke activiteit en gebouwen binnendringen

Allergenen; stoffen die voortkomen uit schimmels of pathogenen die in gebouwen of installaties aanwezig zijn

Biofilms; microscopische laag met organische slijmvorming die vooral in waterige milieus optreedt

Geurhinder; kan zowel door negatieve organismen als microvervuiling veroorzaakt worden

Chemische Polluenten; VOC’s die uitgassen uit bouwmaterialen, kleurstoffen, lijmen of voorwerpen

20% ZICHTBARE VERVUILING, waaronder;

Visuele vervuiling; Verontreiniging van alle aard, kleeft vast aan de onderliggende onzichtbare vervuiling.

HOE WERKT HET?

BioOrg bevolkt zowel de lucht, het water als alle materialen en oppervlakken met positieve organismen, de Tectobiotics®. Via verstuiving, verneveling en reiniging komen de positieve organismen tot op de moeilijkst bereikbare plaatsen. Overal waar de Tectobiotics® terechtkomen, vormen ze microbiële gemeenschappen die uit zichzelf de vervuiling wegnemen en de lucht en het water zuiveren. Zo ontstaat langzaam maar zeker een positief bio-evenwicht ten diensten van een natuurlijke lucht- en waterkwaliteit.

IN DE LUCHT; de vuildeeltjes worden moleculair gecomplexeerd in de binnenlucht en door de zwaartekracht vallen de vuildeeltjes uit de lucht naar beneden. De vervuiling wordt door de Tectobiotics® opgeruimd door ze te metaboliseren

OP VOORWERPEN EN INSTALLATIES; de vervuiling worden gereinigd door pH-neutrale liquids, compatibel met Tectobiotics®, de Tectobiotics® weken de vervuiling los door de kleeflaag te consumeren en een extra coating laag met Tectobiotics® blijft langdurig nawerken

WAAROM IS BioOrg BELANGRIJK?

BioBalance; indien op alle kritieke plaatsen van het gebouw of de installatie een stabiele microbiële gemeenschap wordt opgebouwd en in stand wordt gehouden, ontstaat er een langdurig positief bio-evenwicht. Dat BioBalance-principe blinkt uit in zijn eenvoud: de ongewenste microflora wordt door een overmacht van goedaardige bacteriën vervangen.

Bovendien kunnen de ongewenste micro-organismen geen resistentie opbouwen tegen de gewenste positieve organismen Tectobiotics®, wat wel gebeurt tegen klassieke reinigers, chemicaliën en desinfectantia. Door het inzetten van een overweldigende hoeveelheid goede organismen (ongeveer 20 miljoen per m2) wordt de strijd voor plaats en voedsel opgevoerd, het zogenaamde ‘competitive exclusion effect’. Zo ontstaat op een heel natuurlijke wijze een nieuw positief biologisch evenwicht. Gevolg: een omgeving die 80% schoner is dan u kunt zien!

 

WAT ZEGGEN KLANTEN OVER BioOrg?

“Veiligheid en luchtkwaliteit voor de werknemers in ons gebouw is cruciaal. Met BioOrg zijn we er in geslaagd om afscheid te nemen van desinfectie-
middelen in al onze Hvac systemen.”
Dr. Roland Vermeiren, Head Medical Services Eurocontrol Brussels

"Door het gebruik van BioOrg in onze sanitaire installaties houden we de geurhinder volledig onder controle. Met duizenden passagiers die bij ons dagelijks langskomen is dat een prestatie van formaat”
Dhr. Marc Van Horenbeeck, Building Infrastructure/Cleaning Manager Brussels Airport Company

"Dankzij het BioBalance Management Systeem werden alle biologische en chemische risico’s bij het onderhoud van ons gebouw in kaart gebracht en werden reële beheers-
maatregelen opgesteld en ook geïmplementeerd. Nu zijn we echt zeker van een gezond binnenmilieu”.
Dhr. Johnny Ockerman, Health & Safety Officer IBM Belgium/
Luxembourg

"Voor ons is het belangrijk dat onze gasten zich goed voelen zowel op het vlak van comfort maar zeker ook op het vlak van hygiëne. Daarom streven we naar een perfect leefklimaat in ons hotel. BioOrg helpt ons om dat waar te maken."
Mevr. Marieke Höfte, eigenaar Hotel & Complex Stayen Sint-Truiden

© 2012 - 2018 wtw filters | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel